- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

U Vukovaru održan protest protiv nasilja /foto/

Pratite nas
U Vukovaru je, nedelju dana pošto je grupa mladića pretukla nekoliko maloletnika, održan protest protiv nasilja sa kojeg je zatraženo hitno pritvaranje svih napadača i izricanje maksimalnih zatvorskih kazni za okrivljene.
Okupljeni na Trgu ispred gradske uprave, zatražili su i češće policijske patrole u Vukovaru, kao i da policijski službenici u svim srednjim školama u gradu objasne učenicima koja je kazna za huligane i huliganstvo.
Mirni protest protiv nasilja inicirali su roditelji i porodice pretučenih maloletnika, koje je u centru Vukovara u večernjim satima prošle subote napala grupa starijih mladića, nanevši nekima i teške telesne povrede, zbog kojih su hospitalizovani u bolnici.
Petnaestogodišnjaci su napadnuti dok su šetali preko mosta, a motiv napada zvanično i dalje nije poznat. Policija je nakon napada započela istragu i do sada uhapsila pet napadača, kojima je određen istražni zatvor.
Na mostu na kojem se dogodio napad postavljeni su plakati sa porukama „Stop nasilju, stop mržnji. Vukovar je naš grad“ i „Stop nasilju u Vukovaru! Vukovar nije grad slučaj!“.
Jedna od učesnica protesta rekla je da su dvojica pretučenih dečaka zadobila frakture lobanje i da jedan od njih ima krvarenje u glavi.
„Trećem pretučenom dečaku je povređena vilica, četvrti ima hematome po celom telu, a petom je polomljeno rebro. Roditelji su u 2024. gledali krv svoje dece na mostu u centru Vukovara“, rekla je ona.
Neka su deca završila u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a svi su pregledani u vukovarskoj bolnici, pročitano je tokom protestnog skupa.
Okupljeni su apelovali da se u javnosti predstavljaju roditelji pretučene dece.
Prema rečima jednog od učesnika, najveća odgovornost za ono što se, kako je rečeno, nije dogodilo prvi put u Vukovaru, leži na sistemu i političarima, prenosi Hina.
„Te večeri nisu istukli samo decu. Istukli su i nas roditelje. Istukli su Vukovar. Te večeri pale su sve maske“, rečeno je, uz poruku kako je mirni skup – „glas razuma i emocija, glas povređenih, pretučenih, glas različitih nacionalnosti“.
Protest je trajao oko pola sata i završen je mirno, a na skupu su viđeni i neki političari, iako su ih organizatori protesta ranije zamolili da ne dolaze.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala