- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Ko je čovek koji je spojio Peka Dapčevića i Zinedina Zidana | Orbita kulture

© SputnikOrbita kulture
Orbita kulture - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2024
Pratite nas
U današnjoj emisiji otkrivamo detalje iz bogate biografije Duleta Savića, legendarnog fudbalera o kome se pišu knjige i snimaju filmovi.
Kako se i iz kog nasleđa danas stvara pravoslavna duhovna muzika, zašto je Opelo u gis molu koje će biti izvedeno 16. januara u Crkvi Svetog Simeona Mirtočivog oda svetlosti i životu a ne smrti – za Orbitu kulture otkriva dugogodišnji profesor FMU, kompozitor, akademik Svetislav Božić.
Šta nam otkriva biografija jednog od najvećih srpskih i jugoslovenskih fudbalera, jednostavno nazvana Dule Savić, kako je jedan dečak sa Uba postao svetski fenomen u čijoj su se životnoj priči spojili Peko Dapčević i Zinedin Zidan, kako je Zvezdina zvezda postala prijatelj najuticajnijih i najuglednijih ljudi u zemlji i u Evropi, – o svemu tome ekskluzivno za Sputnjik govori Zvezdina zvezda i legendarni fudbaler – Dušan Savić.
Šta će publika novo saznati o životu Džeja Ramadanovskog, kako je potpuni autsajder postao najpopularniji pevač u Jugoslaviji i kakav je bio Džejev Dorćol za Orbitu kulture otkriva reditelj filma „Nedelja“ Nemanja Ćeranić.
Koliko je i na koji način aktuelna danas priča o Džonu Meriku, poznatom kao „Čovek slon“ – za Sputnjik otkriva reditelj istoimene predstave Kokan Mladenović.
Kako izgleda priča o odrastanju dece u savremenim okolnostima i zbog čega se dve žene nadmeću u prebacivanju odgovornosti na drugog, otvarajući pitanje problema odrastanja mladih danas saznajemo od glumice Mirjane Karanović.

O emisiji „Orbita kulture“

Orbita kulture“ prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.
U želji da afirmiše prave vrednosti, ostaje verna sopstvenom sloganu koji glasi: „Kada ima kulture, niko ne primećuje, a kada je nema — primete svi“.
Sputnjikovu „Orbitu kulture“ uređuje Dejana Vuković, a emituje se svake subote u 10.00 na talasima Radija Studio B.
Ko je čovek koji je spojio Peka Dapčevića i Zinedina Zidana | Orbita kulture
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala