- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Hrvatski ministar odbrane otkazao sastanak sa crnogorskim kolegom – razlog „Morinj“ i „Jadran“

© Foto : Ustupljeno SputnjikuMeštani Morinja protive se postavljanju spomen ploče na lokaciji na kojoj je nekad bio logor
Meštani Morinja protive se postavljanju spomen ploče na lokaciji na kojoj je nekad bio logor - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2024
Pratite nas
Hrvatski ministar odbrane Ivan Anušić izjavio je da je otkazao za danas planirani sastanak sa crnogorskim kolegom Draganom Krapovićem zbog toga što, kako kaže, stavovi koje je Krapović izneo u medijima u vezi sa spomen pločom u Morinju i vlasništvom nad brodom „Jadran“ u potpunosti odudaraju od stavova Hrvatske i ne ostavljaju prostor za razgovor.
Anušić tvrdi na Fejsbuku* da stavovi koje je Krapović izneo proteklih dana ne odgovaraju istorijskim činjenicama.
Krapović je izjavio da ne želi da ulazi u razloge zbog kojih je sastanak otkazan i rekao da je spreman da se uskoro sastane sa Anušićem.
Anušić danas boravi u Crnoj Gori gde se održava proslava Dana hrvatskog naroda, prenela je Hina. Trebalo je da se sastane sa Krapovićem, ali je sastanak otkazan.
Podgorički radio „Antena M“ javio je da je Krapović nedavno rekao da je napravljena greška kada je postavljena ploča u nekadašnjem logoru Morinj i da natpis, na kojem, između ostalog, piše da su događanja u tom logoru „posledice velikosrpske agresije“, ne odgovara činjenicama.
Krapović je naveo da ono što se dogodilo u logoru Morinj nije posledica velikosrpske agresije, nego rata u bivšoj Jugoslaviji i da bi zbog toga ploču trebalo zameniti, preneo je Tanjug.
Krapović je u intervjuu za „Vijesti“ rekao da crnogorska vlada nije spremna da pregovara o vlasništvu nad školskim brodom „Jadran“ i da Hrvatska nema pravo da ga traži.
*(Aktivnosti „Meta“ - društvene mreže Fejsbuk i Instagram zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke)
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala