- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Novogodišnji gala koncert ansambla Opere i Baleta Narodnog pozorišta

© Sputnik / Lola ĐorđevićPremijerno izvođenje predstave „Gusar" u Narodnom pozorištu
Premijerno izvođenje predstave „Gusar u Narodnom pozorištu - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2024
Pratite nas
Novogodišnji gala koncert ansambla Opere i Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu biće održan 13. i 14. januara na Velikoj sceni.
Više od tri decenije, od 1993. godine, Narodno pozorište u tom periodu tradicionalno organizuje doček Nove godine po julijanskom kalendaru uz specijalno pripremljen muzički repertoar, obojen romantičnom i svečarskom atmosferom, koju će ove godine, prvi put, svojim učešćem obogatiti i ansambl Baleta.
Publika će biti u prilici da uživa u veoma bogatom, sadržajnom i brižljivo odabranom višečasovnom programu koji će obe zimske večeri pretvoriti u nezaboravnu novogodišnju simfoniju, najavljuje nacionalni teatar.
Na repertoaru će se naći neki od najlepših dueta i horskih izvođenja iz opera „Rigoleto“, „Bal pod maskama“, „Norma“, „Karmen“, „Don Karlos“, „Nabuko“, „Koštana“, „Travijata“,“Manon Lesko“ i “Knez Igor“ kao i odlomci iz popularnih baletskih predstava „Krcko Oraščić“, „Gusar/Le Corsaire“, „Kraljica Margo“ i „Labudovo jezero“.
Programom, u režiji Marija Pavla del Monaka, dirigovaće Aleksandar Kojić, Đorđe Pavlović i Đorđe Stanković.
Izbor scenografije uradila je Jasna Saramandić, a izbor kostima Katarina Grčić Nikoli
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala