- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Kijanu Rivs dolazi u Srbiju: Sa bendom "Dogstar" sviraće na Arsenal festu u Kragujevcu

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Uđi u bazu fotografijaKijanu Rivs u Moskvi
Kijanu Rivs u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2024
Pratite nas
Popularni holivudski glumac Kijanu Rivs nastupiće sa svojim bendom „Dogstar“ na Arsenal festu, koji će biti održan od 27. do 29. juna u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu, saopštila je direkcija ovog muzičkog festivala.
Uspešan glumac, prepoznatljiv i po svojoj neposrednosti, skromnosti i humanosti, krajem juna će se predstaviti srpskoj publici kao muzičar.
Kijanu Rivs svira bas gitaru u alternativnom bendu „Dogstar“ iz Los Anđelesa, a pored njega u grupi su pevač i gitarista Bret Domrouz i bubnjar Robert Mejlhaus.
Bend su osnovan 1991. godine, a četiri godine kasnije napustio ih je originalni pevač i gitarista Greg Miler, te je njegovu ulogu preuzeo do tada prateći vokal Domrouz.
Objavili su albume „Our Little Visionary“ (1996) i „Happy Ending" (2000). napravilu su pauzu dugu dve decenije i prošle godine se vratili objavivši treći album „Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees“.
Kijanu Rivs je u prvoj fazi rada benda bio holivudska zvezda u usponu, a sada mu se vraća kao jedan od najvećih svetskih glumaca.
Tih godina bio je popularan zahvaljujući ulogama u filmovima „Moj privatni Ajdaho“ Gasa van Santa, „Drakula“ Frensisa Forda Kopole, „Mnogo buke ni oko čega“ Keneta Brane, „Mlada krv“ i „Zločin na talasima“ Ketrin Bigelou, „Brzina“ Jana de Bona, „Avanture Bila i Teda“, a i kasnije ga je proslavio serijal „Matriks“ braće Varčovski.
U poslednjem periodu publika ga je gledala u akcionom serijalu „Džon Vik“ i četvrtom nastavku „Matriksa“ 2022, koji nije dostigao očekivani uspeh.
Povodom povratka rok benda „Dogstar“ na muzičku scenu, Kijanu Rivs je rekao da je o tome već duže vreme razmišljao:
„Nedostajalo mi je naše zajedničko stvaranje pesama, koncerti. Sva trojica smo rekli – 'Radićemo ovo, hajde da snimamo album'.Za mene je 'Dogstar' strast kojoj sam se sa oduševljenjem vratio posle svih ovih godina“.
Četrnaesto izdanje Arsenal festa okupiće na tri bine 60 izvođača iz Srbije, regiona i sveta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala