- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Erdogan: Velika Britanija i Amerika žele da Crveno more pretvore u „krvavo jezero“

© Sputnik / Lola ĐorđevićRedžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2024
Pratite nas
Zapad se trudi da Crveno more pretvori u „krvavo jezero“, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan komentarišući američke i britanske napade na Jemen.
„Nije bilo proporcionalnih akcija i primenjena je neproporcionalna sila. Izrael to isto radi u Palestini. Velika Britanija je zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama učinila korak u tom procesu. Oni trenutno žele da Crveno more pretvore u krvavo jezero. Jemen izjavljuje da će im dati neophodan odgovor u regionu, udružujući sve svoje snage sa Hutima“, rekao je predsednik Turske.
Američka vojska i njeni saveznici izveli su udare na više od 60 ciljeva na 16 lokacija koje koriste Huti u Jemenu. Ovo je prvi udar na Hute od kako je ta grupa počela da ispaljuje bespilotne letelice i rakete na teretne brodove u Crvenom moru. Huti poručuju da će SAD i Velika Britanija platiti visoku cenu "za očiglednu agresiju".
Među gađanim ciljevima su komanda i kontrolni centri, skladišta municije, lanserski sistemi, proizvodni pogoni i protivvazdušni radarski sistemi, navedeno je u saopštenju američkog vazduhoplovstva. U udarima je korišćeno više od 100 precizno navođenih projektila. Rusija je danas zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti.
Pogledajte i:
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2024
RUSIJA
Osude iz Kremlja: Napadi SAD i Velike Britanije na Jemen – nelegitimni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala