- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Širi se jugoslovenska kolonija u Istanbulu

© AP Photo / Antonio CalanniRade Krunić
Rade Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2024
Pratite nas
Rade Krunić, fudbaler iz Republike Srpske, dogovorio je transfer iz italijanskog Milana u Fenerbahče gde će upotpuniti jugoslovensku koloniju.
Krunić već godinama unazad igra odlično za Milan, ali je, kako prenose italijanski mediji, došlo vreme za rastanak.
Fenerbahče je ponudio pet miliona evra i bonuse za transfer veznog fudbalera, Milan je to prihvatio i samo potpis deli Radeta od odlaska u novi klub.
A tamo će ga sačekati prava jugoslovenska kolonija, u Istanbulu već nastupaju kapiten srpske reprezentacije Dušan Tadić, bosanskohercegovačka legenda Edin Džeko, Hrvat Dominik Livaković i Slovenac Miha Zajc.
„Sve bi trebalo uskoro da bude završeno, želimo Radetu mnogo sreće“, naveo je izvršni direktor Milana Đorđo Furlani.
Podsetimo, Krunić je u Milan došao na mala vrata, kao prvo pojačanje u direktorskom mandatu Paola Maldinija i Zvonimira Bobana, a za tri i po godine je stekao reputaciju pouzdanog vojnika kluba.
Po prelasku u prestonicu Turske vezistu će sa novim saigračima čekati neizvesna šampionska trka sa Galatasarajem koji ima tri boda manje od lidera, ali i utakmicu manje.
Krunić ima 30 godina, karijeru je startovao u matičnoj Sutjesci iz Foče, zaigrao je i za srpski klub Donji Srem odakle je otišao u Italiju.
Vratio se u Srbiju, ponovo je nastupao za Donji Srem, potom i za Borac iz Čačka, a zatim je posle četiri godine u Empoliju 2019. godine otišao u Milan.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala