- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Nova prevara kruži Srbijom, oglasila se Pošta

CC0 / Unsplash/Brian Tromp / Elektronska pošta
Elektronska pošta - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2024
Pratite nas
Nova internet prevara kruži Srbijom, a građanima stižu SMS poruke navodno od Pošte Srbije, gde se zahteva ažuriranje adrese na određenom linku, kako bi im paket stigao.
„Pošta: Vaš paket ne može biti isporučen zbog nedostajuće adrese i netačnog poštanskog broja. Molimo vas da se pobrinete za to odmah. Možete da ažurirate svoju adresu i zatražite novu isporuku na mreži. Molimo dovršite promenu u roku od 12 sati da biste izbegli nepotrebne gubitke“, stoji u lažnoj poruci koja stiže građanima na telefone širom Srbije.
U pitanju je „fišing“ poruka, a iz Pošte Srbije upozoravaju građane da ne otvaraju linkove, ali i savetuju šta odmah da urade ukoliko su napravili takvu grešku i ostavili svoje podatke.
Objašnjavaju da je u pitanju „fišing“ prevara (pokušaj krađe podataka građana), da mejlovi i poruke stižu sa adresa i sadrže linkove ka stranicama koje nisu u vlasništvu Pošte Srbije, a da se traži uplata novca putem platnih kartica.
„Građanima savetujemo da budu oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim mejlovima i da ne unose svoje podatke. Ukoliko ipak otkriju podatke sa platne kartice, neophodno je da se odmah obrate banci kako bi kartica bila blokirana i izdata nova, a ukoliko otkriju korisničko ime i lozinku neophodno je da lozinku u što kraćem vremenskom periodu promene“, ističu iz Pošte Srbije, prenose Novosti.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala