- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Medvedev: Porast dobrovoljaca u ruskim snagama primorao Kijev da započne prinudnu mobilizaciju

© Sputnik / Alexey Maishev / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnici u zoni specijalne vojne operacije
Ruski vojnici u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2024
Pratite nas
Postavljeni zadaci za popunu Oružanih snaga Rusije izvršeni su u potpunosti i u predviđenom roku, izjavio je zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
On je dodao i da je prošle godine regrutovano više od 500 hiljada ljudi, od čega 420 hiljada vojnika po ugovoru, a ostalo su dobrovoljci.
„Prema podacima Ministarstva odbrane, 2023. godine više od 500 hiljada ljudi, odnosno pola miliona, regrutovano je u interesu zajedničke grupe snaga. Od toga su 420 hiljada – građani koji su primljeni u vojnu službu po ugovoru, a više od 80 hiljada građana kao dobrovoljci. Brojke govore same za sebe“, istakao je Medvedev na sastanku o pitanjima popune Oružanih snaga Rusije vojnicima po ugovoru.
Prema njegovim rečima, primetan porast dobrovoljaca u Oružanim snagama Rusije primorao je Kijev da započne prinudnu mobilizaciju.
„Sudeći po pristiglim informacijama, toliki broj građana koji su dobrovoljno ustali u odbranu otadžbine ostavio je na našeg neprijatelja odgovarajući utisak. Kijevski režim je, kao što znate, hitno počeo sa vanrednim merama prinudne mobilizacije ukrajinskih građana“, podsetio je Medvedev.
On je napomenuo da su nasilno mobilisani i Ukrajinci koji se nalaze u zemljama Evropske unije.
„Kijevski režim je hitno započeo vanredne mere za prinudnu mobilizaciju ukrajinskih građana, uključujući i u zemljama Evropske unije. Videćemo kako će se to završiti za njih, a mi ćemo nastaviti sa našim poslom“, zaključio je Medvedev.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala