- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mediji: Bajden podržava konfiskaciju ruske imovine

© AP Photo / J. David AkeAmeričke zastave ispred zgrade Kongresa na Kapitolu
Američke zastave ispred zgrade Kongresa na Kapitolu - Sputnik Srbija, 1920, 11.01.2024
Pratite nas
Bela kuća će podržati predlog zakona koji bi omogućio konfiskaciju zamrznute ruske imovine i njeno prebacivanje u Ukrajinu, piše Blumberg.
„Administracija (predsednika SAD Džozefa Bajdena) „u principu“ podržava predlog zakona koji bi omogućio konfiskaciju sredstava, navodi se u novembarskom memorandumu Saveta za nacionalnu bezbednost (savetodavno telo predsednik SAD) poslatom Komitetu Senata za spoljne poslove“, navodi se u tekstu.
Napominje se da je Džozef Bajden odlučio da podrži ideju o konfiskaciji ruske imovine, nakon što su republikanci blokirali izdvajanje dodatne pomoći Kijevu u iznosu od 60 milijardi dolara.
Senatori su u junu 2023. predstavili nacrt zakona koji omogućava konfiskaciju ruske imovine i njen transfer Ukrajini. Istovremeno, Bela kuća želi da koordinira akcije sa drugim zemljama G7 kako bi smanjila rizik od podrivanja poverenja u SAD od strane stranih investitora, piše Blumberg.
Ranije ove nedelje američka agencija je, pozivajući se na američko ministarku finansija Dženet Jelen, izvestila da Vašington još nije doneo odluku o konfiskaciji imovine i da li će učestvovati u izradi mogućih opcija u okviru G7.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala