- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija zatvara granicu za niz moldavskih zvaničnika

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2024
Pratite nas
Ambasador Moldavije u Rusiji Lilijan Darius pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova, gde mu saopštena odluka da se blokira ulazak u Rusiju jednom broju moldavskih zvaničnika kao odgovor na postupke moldavskog rukovodstva i izražena zabrinutost zbog planova Kišinjeva za pomoć u obuci ukrajinskih vojnika na teritoriji te zemlje.
„Ambasadoru je izražen snažan protest u vezi sa neprijateljskim koracima zvaničnog Kišinjeva. Konstatovano je da, ukoliko se oni nastave, ruska strana zadržava pravo na dodatne recipročne mere“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.
Kako se dodaje, ambasadoru je skrenuta pažnja na odluku o „blokiranju ulaska na teritoriju Ruske Federacije jednom broju zvaničnika Republike Moldavije kao odgovor na postupke moldavskog rukovodstva“.
U Ministarstvu su takođe naglasili da je „ambasadoru izražena zabrinutost zbog informacija koje su se pojavile u medijima o planovima Republike Moldavije da pomogne u obuci vojnika Oružanih snaga Ukrajine na teritoriji Moldavije uz učešće instruktora iz zemalja NATO-a“.
„Istaknuto je da je takva podrška neprihvatljiva i dovodi do erozije neutralnog statusa Moldavije i njenog direktnog učešća u borbena dejstva na strani kijevskog režima“, ocenjuje se u saopštenju ruskog Ministarstva.
Koje vrednosti Rusije će spasiti svet pogledajte u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala