- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Arapi su platili i dobili spektakl: Dva produžetka, osam golova i meč bez žutog kartona

© AP Photo / StrAntonio Ridiger i Džud Belingem
Antonio Ridiger i Džud Belingem - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2024
Pratite nas
Fudbaleri Real Madrida savladali su Atletiko Madridao u polufinalu španskog Superkupa koje se igralo u Rijadu, posle dva produžetka rezultatom 5:3. Pred sam meč održan je minut ćutanja za legendarnog Franca Bekenbauera. Neverovatna situacija događala se u tim trenucima jer su stadionom odzvanjali zvižduci dok se odavala počast fudbalskom velikanu.
Fudbalski savez Španije dobio je od Arapa 30 miliona kako bi se polufinala i finale Superkupa odigrali u Rijadu i već su u prvoj utakmici dobili pravi spektakl. Ono što posebno treba istaći je da za 122 minuta fudbala nije dodeljen nijedan žuti karton.
Atletiko je poveo već u šestom minutu kada je mrežu zatresao Mario Heromoso, ali je već u 20. minutu izjednačio Antonio Rudriger. Devet minuta kasnije potpuno preokret donosi Ferland Mendi koji pogađa za Realovih 2:1.
Tri gola palo je za samo 29 minuta, ali to nije bilo sve što su fudbaleri dva španska kluba imali da ponude za prvo poluvreme.
U 37. minutu Antoan Grizman pogađa i donosi novo izjednačenje.
Ritam je opao u drugom poluvremenu, delovalo je da bi mogli da odlučuju i produžeci, ali u 78. minutu sjajno se snašao Alvaro Morata koji donosi prednost Atletiko Madridu. Ali, nije bilo gotovo!
Spektakl je priredio Real u 85. minutu. Nekoliko fudbalera šutiralo je ka golu Atletika, Jan Oblak sjajno je odbranio, ali ta lopta se uporno odbijala do fudbalera Reala, dok na kraju po nju nije došao Karvahal koji je majstorskim golom doneo novo izjednačenje.
Ostalo je nerešeno do kraja, ušlo se u jedan produžetak, zatim i u drugi koji je vodio ka penalima, a onda u 116. minutu Hoselu dao gol za prednost Reala od 4:3. U 122. minutu gol je ostao prazan,a Dijaz je pogodio za konačnih 5:3.
Veliki spektakl bio bi još veći da se nije dogodila sramna situacija pred početak meča.
Pre nekoliko dana preminuo je čuveni Franc Bekenbauer, legendarni nemački fudbaler, pa su fudbaleri Reala i Atletika minutom ćutanja odali počast jednom od najvećih fudbalera svih vremena.
Za to vreme, gledaoci, većinom Arapi su zviždali. Nije jasno zbog čega su se odlučili na ovaj gest, ali su definitivno bacili senku na minut koji je trebalo da bude posvećen Bekenbaueru.
Nemanja Gudelj, Sevilja - Roma, finale Lige Evrope - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2024
SPORT
Gudelj operisan – poznato kolika pauza čeka srpskog reprezentativca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala