- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan počeo pripreme – a Kralj otkrio: Saldanja ostaje!

© Tanjug / MARKO ROKOVIŽPartizan Crvena zvezda večiti derbi
Partizan Crvena zvezda večiti derbi - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2024
Pratite nas
Fudbaleri Partizana počeli su u sredu pripreme za prolećni deo sezone. Igor Duljaj, trener crno-belih pozdravio je sve igrače osim Mateusa Saldanje i Kvinsija Meniga koji će se javiti 15. januara. Iako je bilo govora o tome da će Saldanja napustiti Humsku, Ivica Kralj, sportski direktor Partizana izjavio je da Brazilac nije na prodaju.
Pripremni period za drugi deo sezone počeo je i u Partizanu, a crno-beli će putovati i na Kipar 18. januara.
Na spisku crno-belih na početku priprema našli su se: Aleksandar Jovanović, Nemanja Stevanović, Vanja Radulaški, Aranđel Stojković, Aleksandar Filipović, Marko Živković, Nemanja Antić, Zlatan Šehović, Svetozar Marković, Mihajlo Ilić, Siniša Saničanin, Natan de Medina, Kristijan Belić, Mateja Stjepanović, Aleksandar Šćekić, Frenk Kanute, Bogdan Mirčetić, Bibars Natho, Danilo Pantić, Gajas Zahid, Ksander Severina, Janko Jevremović, Mihajlo Petković, Nemanja Trifunović, Aldo Kalulu, Nemanja Nikolić, Samed Baždar, Andrija Pavlović, D. Jovanović.
Na prozivci Igora Duljaja nije bilo Mateusa Saldanje i Kvinsi Meniga koji će se kako je rečeno pridružiti 15. januara.
Glavna tema pred početak drugog dela sezone jeste ostanak Saldanje koji prema rečima Ivice Kralja trenutno nije upitan.
„Što se Saldanje tiče, mene interesuje da ova ekipa ostane na okupu. To je moja želja. Kako sada stvari stoje, Saldanja nije na prodaju. To je bitan igrač za nas i odluka kluba je da on ostane i ostaće. Jedino, ako dođe neka ponuda koja ne može da se odbije, ali on ostaje u klubu za sada!“, rekao je Kralj.
Govorio je Kralj i o potencijalnim pojačanjima.
„Znate kako, mi smo napravili analizu prethodnog dela, prethodnih šest meseci. Trener je izneo svoj stav gde bi trebalo da se pojačamo, bočno i krilni napadač. Letos smo napravili ozbiljan prelazni rok i sada bi bilo preterano da dovedemo više od jednog ili dvojice igrača", rekao je sportski direktor.
Javnosti se obratio i Bibras Natho.
„Očekujem više teških utakmica i borbi, ali nadam se da ćemo nastaviti na naš način, kako smo igrali, kako smo reagovali. Ako to uradimo biće dobro. Moramo da brinemo o sebi prvo, da nastavimo sa našim duhom i borbom. Treba da damo najbolje od sebe i da damo 100 odsto od sebe“, rekao je Izraelac.
Nastavak sezone zakazan je za deseti februar, a Partizan je jesenji šampion i drži prvo mesto sa 47 bodova.
Zvezdan Terzić - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2024
SPORT
Terzić najavio odlazak iz kluba pod jednim uslovom – otkrio i da li se vraća Borjan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala