- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Mesec dana pritvora zbog napada na tinejdžere u Vukovaru, oglasio se Pupovac

© AP Photo / Darko VojinovicVukovar
Vukovar - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2024
Pratite nas
Zbog napada na tinejdžere u subotu uveče u Vukovaru, petorici uhapšenih u određen je pritvor do 30 dana zbog, kako navode iz suda, opasnosti od uticaja na svedoke i ponavljanja krivičnog dela.
Dan nakon napada uhapšen je 23-godišnjak, a juče još trojica mladića, od 24, 22 i 20 godina, koji su kako se sumnja učestvovali u prebijanju šestorice maloletnika i naneli im povrede.
Uz njih privedena je još jedna osoba od 20 godina, za kojeg se sumnja da je nakon izvršenja dela pomoglanapadačima.
Tinejdžeri su napadnuti u subotu 6. januara. Roditelji maloletnika koji su pretučeni najavili su za subotu protest ispred zgrade Gradske uprave u Vukovaru. Tvrde da su njihova deca pretučena do neprepoznatljivosti, a uputili su i otvoreno pismo sa zahtevima za kažnjavanje odgovornih.
Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i poslanik u saboru Milorad Pupovac i Boris Milošević podržali su protest roditelja pretučenih maloletnika, jer, kako su poručili, tome treba stati na kraj.
Pupovac je na konferenciji za novinare istakao da nasilje u Vukovaru ima svoje političke pokrovitelje.
„Vukovar je grad razlika i različitih ljudi, po izgovoru jezika, etničkoj i verskoj pripadnosti, po političkim opredeljenjima i navijačkim strastima. I to je bogatstvo, kao i u svakom drugom gradu. To se nažalost pretvara u povode za nasilje već godinama i to nasilje ima svoje političke pokrovitelje, one koji podstiču političko nasilje i ima toleranciju prema nasilju umesto tolerancije prema razlikama“, naveo je Pupovac, preneo je RTS.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala