- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kim Džong Un: Neću izbegavati rat sa Južnom Korejom

© Foto : KCNALider KNDR Kim Čen Ыn vo vremя poseщeniя voennыh zavodov
Lider KNDR Kim Čen Ыn vo vremя poseщeniя voennыh zavodov - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2024
Pratite nas
Severnokorejski lider Kim Džong Un nazvao je Južnu Koreju najvećim neprijateljem Pjongjanga, istakavši da „nema nameru da izbegava rat“, javila je korejska Centralna novinska agencija.
„Kim Džong Un je primetio da je sada došlo istorijsko vreme kada je potrebno Republiku Koreju okarakterisati kao najneprijateljskiju državu za Severnu Koreju koja se oko 80 godina sumanuto držala ljutog sukoba kako bi srušila našu moć i režim“, citira agencija severnokorejskog lidera.
Kao što je Kim Džong Un primetio, Pjongjang bi trebalo da da prioritet „jačanju snaga za samoodbranu i snaga za odvraćanje nuklearnog rata“.
On je dodao da Severna Koreja neće ulaziti u rat jednostrano, ali i da „ne namerava da izbegava rat“.
„Ako Republika Koreja pokuša da upotrebi oružane snage protiv naše države ili ugrozi naš suverenitet i bezbednost, ako se takva šansa ukaže, onda nećemo oklevati da iskoristimo čitav arsenal raspoloživih sredstava i snaga da potpuno uništimo Koreju“, rekao je Kim Džong.
Ranije je severnokorejski lider na sastanku sa višom komandom Korejske narodne armije pozvao na povećanje borbene gotovosti oružanih snaga u kontekstu zaoštravanja situacije na Korejskom poluostrvu.
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala