- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Huti izveli masivni napad raketama i dronovima na američki brod

© AFP 2023 / Mohammed HuwaisVoennыe-husitы v stolice Йemena Sane. Arhivnoe foto
Voennыe-husitы v stolice Йemena Sane. Arhivnoe foto - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2024
Pratite nas
Jemenski Huti, iz pokreta Ansar Alah, izveli su napad raketama i dronovima na američki brod u Crvenom moru koji je povezan sa Izraelom, saopštio je predstavnik pokreta Jahja Saria.
„Pomorske snage, raketne snage i bespilotne letelice jemenskih oružanih snaga izvele su zajedničku operaciju sa velikim brojem dronova, balističkih i protivbrodskih raketa. Gađan je američki brod koji je pružao podršku cionističkoj tvorevini (Država Izrael)“, rekao je predstavnik Ansar Alaha televiziji Masira koji kontrolišu Huti.
"Operacija je bila preliminarni odgovor na izdajnički napad američkih neprijateljskih snaga na naše pomorske snage. Na sve pretnje ćemo odgovoriti bez oklevanja i na odgovarajući način", dodao je on.
Ističe da će se nastaviti napadi na izraelske brodove, kao i na one koji plove ka izraelskim lukama, sve dok se blokada Gaze ne prekine.
Ranije je britanski ministar odbrane Grant Šaps izjavio da su britanske i američke mornaričke snage „odbile do sada najveći napad jemenskih Huta u Crvenom moru“.
Šapsova izjava usledila je nekoliko časova nakon što je Vašington objavio da su snage dve zemlje u utorak oborile 18 dronova i dve rakete.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala