- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bivši bugarski ministar: Rusija nije benzinska stanica sa raketama, već privreda otporna na sankcije

© AP Photo / Valentina PetrovaBugarska zastava, Sofija
Bugarska zastava, Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2024
Pratite nas
Bivši bugarski ministar odbrane Krasimir Karakačanov oštro je kritikovao vladu zemlje zbog upornog zahteva da pruži finansijsku i vojnu pomoć Ukrajini.
U emisiji na TV „Bolgarija 24“ on je podsetio na izjavu lidera partije „Nastavljamo promene“ Kirila Petkova povodom „zemlje-benzinske stanice sa raketama“: na samom početku oružanog sukoba Rusije i Ukrajine, Petkov, koji je tada bio na poziciji premijera Bugarske, izjavio je da je udeo Rusije u svetskoj ekonomiji veoma mali i da je zemlja u stvari „benzinska stanica sa raketama“.
Karakačanov je ismejao i odluku parlamenta Bugarske da Ukrajini pošalje sovjetsko naoružanje tipa raketa za sisteme S-300, pomoću kojih bi Kijev, navodno, mogao da ostvari pobedu.
„I, šta se ispostavilo? Da li je Ukrajina pobedila?“, upitao je bivši ministar.
Prema njegovim rečima, tokom proteklog vremena postalo je jasno da je Rusija otporna na sankcije za razliku od zemalja EU.

„Imajući u vidu podatke EU i čitajući članke ‘Volstrit džurnala’, ‘Vašington posta’ i ‘Njujork tajmsa’, ne govorim o ruskim medijima, već o zapadnim i američkim, vidi se da država nije benzinska stanica sa raketama, već ekonomija koja je, za razliku od evropske privrede, uspela da izdrži sankcije, a primetan je rast BDP-a. Istovremeno, Nemačka je pre osam meseci objavila o recesiji. Evropa je na nuli“, zaključio je Karakačanov.

Koje vrednosti Rusije će spasiti svet pogledajte u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala