- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bivši bugarski ministar o migracionoj politici EU: Zašto mi da plaćamo za pohlepu evropskih elita?

© AP Photo / Valentina PetrovaBugarska zastava
Bugarska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2024
Pratite nas
Politika Zapada dovela je do toga da je priliv nelegalnih migranata u Evropu postao ogroman, izjavio je bivši bugarski ministar odbrane Krasimir Karakačanov, oštro kritikujući zahteve Evropske unije povodom izbeglica. On je dodao i da male države EU apsolutno nisu obavezne da se saglase sa migracionom politikom zemalja poput Francuske i Nemačke.
U skladu sa uslovima EU, Sofija je sasvim nedavno uspela da ostvari delimičan Šengen (ukidaju se kontrola na moru i u vazduhu), iako će ukidanje kopnene kontrole biti moguće tek ako se zemlja obaveže da primi nazad izbeglice koje su bile registrovane u Bugarskoj, ali su otišle dalje u druge zemlje EU.

„Evropljani su svojom apsurdnom, rekao bih, zločinačkom politikom prema svim evropskim građanima, ne samo stanovnicima Bugarske, uvukli Evropu u ogroman broj sukoba u svetu, te neće moći da se iz njih izvuku u skorije vreme. Izvinite, ali zašto mi moramo biti solidarni sa, recimo, Francuskom ili Nemačkom po pitanju ilegalnih migranata“, upitao je Karakačanov u emisiji na TV „Evrokom“.

On je naglasio da Bugarska nema veze sa delovanjem Zapada u Africi, usled čega su mnoge zemlje uništene, a njihovi stanovnici su pohrlili ka Evropi pokušavajući da poboljšaju svoje živote.
Prema njegovim rečima, „arapsko proleće“ i posle 12 godina još uvek besni, a između Izraela i Hamasa vidi se eskalacija sukoba.

„Nismo mi okupirali Avganistan u cilju demokratizacije i nismo mi odatle sramotno pobegli. Zar to Bugari, Česi ili Rumuni, ili građani Istočne Evrope idu da pljačkaju crni kontinent? Jesmo li mi ti koji crpimo njihove prirodne resurse? Da li smo mi pretvorili ovaj kontinent, govorim i o Bliskom istoku i o Africi, koji su bogati prirodnim resursima, u zemlje koje umiru od gladi? Ne, to nismo bili mi. Onda, pitam, zbog čega bismo mi plaćali za pohlepu evropskih elita? I, da li sam ja ili je bivši ili aktuelni aktuelni predsednik Bugarske pozvao u Evropu ilegalne migrante? Zar to nije bila gospođa (Angela) Merkel, nekadašnja kancelarka Nemačke?“, zaključio je Karakačanov.

Sprema li se novi haos u Argentini pogledajte u emisiji „Prorok“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala