- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američke službe ponovo optužuju: Rusija će pokušati da se umeša u izbore

© AP Photo / Hannah Mattix/The Clarion-LedgerGlasanje u Americi
Glasanje u Americi - Sputnik Srbija, 1920, 10.01.2024
Pratite nas
Direktor američke Agencije za nacionalnu bezbednost Pol Nakasone i direktor FBI Kristofer Rej smatraju da bi Rusija mogla pokušati da se umeša u predsedničke izbore u SAD 2024. godine zbog sukoba u Ukrajini, saopštila je televizija „Si-En-En“.
„To je važna godina za njih (Rusiju). Oni prate izbore u SAD i pretpostavljam da će upravo tu želeti da izvrše uticaj, uzimajući u obzir situaciju u Ukrajini“, rekao je Nakasone, prenosi televizija.
Direktor FBI se složio s njim, istakavši da sukob u Ukrajini samo pojačava želju Rusije da utiče na politiku Vašingtona. On je dodao da se za Moskvu tako namestilo da istovremeno može pokušati da ostvari vojni uspeh u Ukrajini i da se umeša u procese u SAD.
Nakasone i Rej smatraju da su Rusija, Kina i Iran glavni akteri koji žele da se umešaju u američke izbore.
Podsetimo, američke specijalne službe optužuju Rusiju za umešanost u američke predsedničke izbore 2016. godine. Istraživanjem ovih navodnih pokušaja ruskog uticaja se skoro dve godine bavio specijalni tužilac SAD Robert Miler. Konkretno, on je istraživao navodnu zaveru ruskih vlasti i republikanca Trampa. Na kraju je Miler priznao da nije bilo zavere. Tramp je više puta negirao bilo kakve nezakonite kontakte s ruskim zvaničnicima tokom izborne kampanje.
Pogledajte još:
Bivši američki predsednik Donald Tramp na konvenciji republikanaca u Severnoj Karolini - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2021
SVET
Američki časopis pronašao glavni izvor lažnih informacija o vezama Trampa i Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala