- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu otkrio jedan od ključnih zadataka ruske vojske koji je postavio Putin

© Sputnik / Olivera IkodinovićKronštat
Kronštat - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2024
Pratite nas
Održavanje najvišeg nivoa borbene gotovosti strateških nuklearnih snaga jedan je od ključnih zadataka Ministarstva odbrane Rusije, izjavio je ministar odbrane te zemlje Sergej Šojgu na sastanku sa vojnim vrhom.
„U decembru smo sumirali rezultate Oružanih snaga za proteklu godinu. Uzimajući u obzir prirodu vojnih pretnji i vojno-političkih rizika, vrhovni komandant (Vladimir Putin) postavio nam je niz prioritetnih i sistemskih zadataka. Jedan od ključnih je održavanje borbene gotovosti nuklearne trijade na najvišem nivou, čime se obezbeđuje strateški balans u svetu“, rekao je Šojgu.
On je istakao da će Oružanim snagama Rusije i Ratnoj mornarici nastaviti da se isporučuje najsavremenije naoružanje, između ostalog i ono koje je zasnovano na „tehnologijama veštačke inteligencije i novim fizičkim principima“.
Šojgu je napomenuo da će se Oružane snage Rusije fokusirati na sveobuhvatno snabdevanje trupa koje učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.
„Povećaćemo isporuke najtraženijih primeraka naoružanja. Konkretno, uspostavićemo isporuku serije bespilotnih letelica – od izuzetno malih do teških udarnih“, precizirao je šef vojnog resora.
Pogledajte još:
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2024
RUSIJA
Ukrajina protekle godine izgubila 215.000 vojnika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala