- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Starter Jović ponovo oduševio – Srbin (u)radio sve za pobedu Majamija /video/

© AP Photo / Wilfredo LeeNikola Jović
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2024
Pratite nas
Nikola Jović, budućnost srpske košarke, pružio je još jednu zapaženu partiju u NBA ligi, ovoga puta ponovo kao starter za Majami u trijumfu nad Hjuston Rokitsima rezultatom 120:113. Punio je momak iz Lestera sve statističke kolone, a susret je završio sa šest poena, osam skokova, šest asistencija, imao je i dve blokade.
Majami je desetkovan povredama i to je šansa za igrače sa klupe da se dokažu, što uporno radi 20-godišnji Nikola Jović.
Baš kao što je u Manili bio „iks faktor“ Srbije u pohodu na svetsko zlato, tako je i u noći između ponedeljka i utorka bio košarkaš koji je „davao impuls“ u igri Majamija u odsustvu Džimija Batlera.
Činjenica je da su za postizanje koševa očekivano bili zaduženi Tajler Hiro i Bam Adebajo, ali je isto tako činjenica da je Jović (u)činio sve za pobedu svog tima.
Trčao je fantastično u oba pravca, borio se, skakao, asistirao, a uspeo je da postigne i šest poena, uz „mršave“ procente šuta – 2/9 iz igre za 21 i po minut na parketu.
Ali, svestranost i požrtvavanost sasvim sigurno nije prošla nezapaženo kod navijača, i što je najvažnije, trenera Erika Spolstre koji mu sve više veruje, što se oslikava ulogom startera i više nego solidnom minutažom.
Majami je bolje otvorio meč protiv Hjustona, imao je prednost sedam poena posle prve četvrtine – 34:27 u kojoj je talentovani Jović pogodio dvojku, imao je čak sedam od ukupnih osam skokova i četiri asistencije. Srbin je proveo gotovo kompletnu prvu četvrtinu u igri.
Majami je konstantno vodio, ali su „rakete“ serijom 8:0 u finišu druge deonice uspela preko odličnog Vanvlita i Grina da „istope“ tu prednost i stignu do izjednačenja 59:59 i tako se otišlo na veliki odmor.
Ipak, u trećoj četvrtini „vrelina“ je ponovo počela da žari i pali, serija 9:2 ponovo je vratila prednost timu Erika Spolstre koju su sebično čuvali do kraja susreta za konačnih 120:113.
Pomenuti Tajler Hiro bio je najefikasniji kod Majamija sa 28 poena, pratio ga je Bam Adebajo s dabl-dabl učinkom od 22 poena uz 12 skokova.
S druge strane, u redovima Hjustona najefikasniji bio je Vanvlit sa 32 poena, ali to nije pomoglo „raketama“ da ne padnu na Floridi.
NBA rezultati
Šarlot – Čikago 112:119pp
Indijana – Boston 133:131
Vašington – Oklahoma 128:136
Majami – Hjuston 120:113
Milvoki – Juta 116:132
L.A. Klipers – Finiks 138:111
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Luka Vildosa - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2024
SPORT
Bivši Zvezdin Argentinac mora na operaciju
Miloš Teodosić - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2024
SPORT
Dobre vesti za Zvezdu – „dirigent“ je sa orkestrom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala