- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Težak udarac za Srbiju: Gudelj propušta Evropsko prvenstvo?

© Foto : RFS / Uđi u bazu fotografijaNemanja Gudelj
Nemanja Gudelj - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2024
Pratite nas
Standardni srpski reprezentativac Nemanja Gudelj pokidao je meniskus levog kolena i prestoji mu duža pauza. Mediji u Španiji pišu da bi mogao da propusti čak i Evropsko prvenstvo, koje će biti održano ovog leta u Nemačkoj.
Ubedljiv poraz Sevilje od Atletik Bilbaa (2:0) minulog vikenda prošao je u senci povrede iskusnog štopera kluba iz Andaluzije.
Naknadni i detaljni lekarski pregledi potvrdili su crne slutnje - stradao je meniskus levog kolena i ugrožen je nastup na Evropskom prvenstvu.
Sevilja je u utorak objavila da je na dva odvojena testa potvrđeno da je iskusni defanzivac pretrpeo kidanje meniskusa levog kolena i da će narednih dana morati na operaciju.
Iako se klub nije oglasio o dužini odsustva, jasno je da će posle operacije biti potrebno dosta vremena za oporavak, a mediji na Pirinejima izveštavaju da je Gudelj pod debelim znakom pitanja za Evropsko prvenstvo.
„Vraća mu se uporno ta blokada u koleno. Nismo ga forsirali. Pitali smo ga da li je spreman i da li može da igra protiv Bilbaa. Rekao je tada da može. Ali, tu se javlja rizik da se povreda pogorša. Još gore bi bilo da smo sačekali da padne. Videćemo“, rekao je trener Sevilje Kike Sančes Flores pred meč sa Bilbaom, u kom je igrao Gudelj.
Ispostavilo se da je ta odluka pogubna. Kako za Gudelja, tako i za Sevilju.
Jednostavno, sve i da se Nemanja vrati treninzima za dva do tri meseca, biće mu potrebno vreme da uđe u formu, da ojača nogu i da se ponovo stavi na raspolaganje selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju koji u njega ima bezgranično poverenje.
Saša Ilić, CSKA Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2024
SPORT
Bili su na dnu – a onda je došao Saša Ilić
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala