- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Nemački poslanik: U Ukrajini gradimo centar za remont tenkova

© Sputnik / Mikhail Palinchak / Uđi u bazu fotografijaUkrajinski tenkovi
Ukrajinski tenkovi - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2024
Pratite nas
Nemačka odbrambena kompanija na zapadu Ukrajine gradi centar za remont tenkova i druge tehnike, piše poslanik Bundestaga za pitanja odbrane Markus Faber na društvenim mrežama.
„Na zapadu Ukrajine kompanija ‘Flensburger’ gradi centar za remont oklopne tehnike kao što su tenkovi „leopard 1“, napisao je on.
Prema njegovim rečima, Ukrajina će tako postati efikasnija, jer u budućnosti neće biti potrebe za transportom tehnike u inostranstvo i dodao da će oružane snage moći da obučavaju svoje mehaničare na licu mesta.
Zaključio je da je prilikom posete objektu potvrdio da se novac nemačkih poreskih obveznika dobro koristi i da nemačka vojna pomoć ne gubi na vrednosti.
Rusija je ranije poslala NATO zemljama notu zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov je naveo da će bilo koje pretnje koje podrazumevaju naoružanje za Ukrajinu biće zakonit cilj za Rusiju. U Ministarstvu inostranih poslova Rusije su izjavili da se NATO zemlje „igraju vatrom“ isporučujući oružje Ukrajini.
U Kremlju su izjavili da zapadno pumpanje Ukrajine oružjem ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat. Lavrov je takođe izjavio da SAD i NATO direktno učestvuju u konfliktu u Ukrajini, uključujući ne samo isporuku oružja, već i pripremu vojnika na teritoriji Velike Britanije, Nemačke, Italije i drugih zemalja.
Pogledajte još:
Nemačka zastava ispred Rajhstaga - Sputnik Srbija, 1920, 09.01.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Prognoze iz Bundestaga: Pregovori Rusije i Zapada o Ukrajini – ove godine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala