- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Oficir Crnomorske flote ispričao kako uništavaju ukrajinska bespilotna plovila /video/

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaCrnomorska flota i Kaspijska flotila učestvuju u strateškim komandno-štabnim vojnim vežbama „Kavkaz 2016“
Crnomorska flota i Kaspijska flotila učestvuju u strateškim komandno-štabnim vojnim vežbama „Kavkaz 2016“ - Sputnik Srbija, 1920, 08.01.2024
Pratite nas
Brodovi Crnomorske flote su uništili neprijateljske dronove i čamce bez posade u Crnom moru, a glavni morski putevi su i danju i noću pod zaštitom, izjavio je oficir Crnomorske flote.
Vojnici su izvršili artiljerijski napad na cilj brzinom do 120 hitaca u minuti. Objekat koji je bio pretnja za ruski brod je onesposobljen za 30 sekundi pre nego što je uspeo da se približi i napadne brod.
On je naveo da su nedavni napad morskih bespilotnih letelica-kamikaza tokom noći duže odbijali, jer su tada dronovi pokušali da napadnu brod u grupi.
„Bili smo na otvorenom moru tokom noći. Vidljivost nije bila dobra. Otkrili smo čamce i uništili tri. Oni su manevrisali prema nama i od nas i zatim opet prema nama. Pokušali su da nas napadnu, ali smo ih sprečili artiljeriskim sredstvima“, rekao je ooficir Crnomorske flote.
To je idealno oružje za uništavanje ciljeva malih razmera, uveren je komandant borbene jedinice, jer imaju velike mogućnosti u manevrisanju. Međutim, protiv tih čamaca postoje i druga efikasna sredstva koja momentalno reaguju.
Istakao je da je poznato da Ukrajina priprema teroristički napad na obale Krima i u ruskim teritorijalnim vodama i dodao da ukrajinska vojska šalje čamce-kamikaze. Naglasio je da Crnomorska flota presreće te objekte i uništava.
Dok ti dronovi plivaju prema Krimu oni ugrožavaju civilnu plovidbu, a osnovne morske puteve čuvaju brodovi Crnomorske flote. Mornari se pridržavaju pravila da se takvi dronovi-kamikaze uništavaju dalje od ruskih obala, zaključio je oficir Crnomorske flote.
Šta čeka Ukrajinu u narednim mesecima pogledajte u emisiji „Prorok“:
Lovac F-16 - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Nemački pukovnik otkrio kako će Rusija uništiti „nadu“ ukrajinske vojske
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala