- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šok! Nadal se povukao sa Australijan opena

© AP Photo / Dita AlangkaraRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2024
Pratite nas
Šok iz Australije! Rafael Nadal, španski teniser, koji se početkom godine vratio na teren posle jednogodišnje pauze zbog povrede, povukao se sa Australijan opena zbog problema sa mišićem.
Vratio se ratoborni Španac na teren u Brizbejnu, na turniru serije iz 250 i uspeo je da upiše dve povrede. Sve je dobro izgledalo, a onda je usledio iscrpljujući meč sa Australijancem Džordanom Tompsonom, koji je eliminisao Nadala posle preokreta i tri seta.
Videlo se tada da Nadal i dalje nije spreman za maksimalne napore, što je kasnije i sam potvrdio, saopštivši putem društvenih mreža da je zbog obnovljene povrede stomačnog mišića primoran da se povuče sa Australijan opena, prvog Grend slema u godini.
„Pozdrav svima. Tokom mog poslednjeg meča u Brizbejnu sam imao problema sa mišićem, koji me je kao što znate zabrinuo. Kada sam doputovao u Melburn uradio sam magnetnu rezonancu koja je pokazala da imam mikro traumu na samom mišiću. Ne baš na istom delu kao prošli put gde sam imao povredu, i to je dobra vest. Bol nije isti. Ipak, trenutno nisam u stanju da se takmičim na vrhunskom nivou, samim tim ni da igram mečeve u pet setova. Zbog toga letim nazad u Španiju kod svog doktora da se lečim i odmorim“, rekao je Rafa Nadal i dodao:
„Naporno sam radio tokm godine za ovaj povratak. I uvek sam isticao da je moj cilj da za tri meseca budem na najvišem nivou kako bih mogao da se takmičim. Žao mi je što neću biti u mogućnosti da se tamičim pred fantastičnom publikom u Melburnu, ali nije sve tako loše. Moram da ostanem pozitivan. Vratio sam se i odigrao nekoliko mečeva koji su me učinili veoma srećnim i pozitivnim. Hvala svima na podršci i vidimo se uskoro“, zaključio je u svojoj poruci veliki šampion belog sporta Rafael Nadal.
Arina Sabalenka i Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2024
SPORT
Beloruskinja i rođena Moskovljanka u finalu turnira u Australiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala