- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski diplomata: Kriza u Ukrajini otkrila američke planove za slom Rusije

© AP Photo / John MinchilloPrvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski
Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2024
Pratite nas
Ukrajinska kriza pokazala je da je cilj Sjedinjenih Američkih Država da oslabe i slome Rusiju, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.
„Ukrajinske trupe definitivno ne nameravaju da krenu na Moskvu, pošto će kijevski režim uskoro izgubiti. Ali, kako pokazuje ukrajinska kriza, postojanju Rusije ugrožava NATO koji de fakto vodi rat u Ukrajini preko svojih posrednika. Ovo je vrhunac dugoročne američke strategije za slabljenje, a zatim i slom Rusije“, napisao je Poljanski na svojoj stranici na društvenoj mreži „Iks“.
Ruski diplomata ne sumnja da će se svet promeniti posle poraza Kijeva i njegovih pristalica.
„Ako NATO i Sjedinjene Američke Države ne donesu nikakve zaključke i ne angažuju se u iskrenoj i dubokoj transformaciji evropske bezbednosne arhitekture zasnovane na principu nedeljive bezbednosti, to će biti ogromna greška Zapada“, zaključio je Poljanski.
Ranije je Poljanski izjavio da je režim ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog u agoniji, kao i da su svi njegovi saborci već počeli borbu za vlast. SAD, prema njegovim rečima, nameravaju da odustanu od pomoći Ukrajini, s obzirom da će kijevski režim uskoro pasti, a strateški rizici za Vašington su porasli.
Koje vrednosti Rusije će spasiti svet pogledajte u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala