- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bajden: Američki Kongres postigao dogovor o finansiranju vlade

© AP Photo / Manuel Balce CenetaAmerički predsednik Džozef Bajden
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2024
Pratite nas
Kongres je postigao dogovor o finansiranju vlade koji sprečava „nepotrebno zatvaranje“, izjavio je američki predsednik Džozef Bajden.
„Dvopartijski mehanizam finansiranja koji su postigli lideri Kongresa dovodi nas korak bliže sprečavanju nepotrebnog zatvaranja (šatdauna) i zaštiti važnih nacionalnih interesa“, navodi se u Bajdenovoj izjavi koju je objavila Bela kuća.
Bajden je zahvalio i lideru demokrata u gornjem domu američkog Kongresa Čaku Šumeru i lideru demokratske manjine u Predstavničkom domu Hakimu Džefrisu. Američki predsednik dodao je da je sada na republikancima u Kongresu da deluju.
Kako napominju vodeći američki mediji, šanse za privremeno obustavljanje rada američke vlade posle 20. januara su veoma velike, posebno ako se ima u vidu da je predsedavajući Predstavničkog doma Majk Džonson obećao da neće pomagati predloge zakona o privremenom finansiranju. Na taj način će prvi u slučaju zatvaranja sa radom prekinuti Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo energetike, Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo za veterane. Ostatak američke vlade, bez stalnog budžeta, prestaće da funkcioniše 3. februara.
Džozef Bajden izlazi sa konferencije za štampu o bankama - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
SVET
Bajden potpisao zakon o budžetu: Nema dodatne pomoći za Izrael i Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala