- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal posle poraza: Bol je na istom mestu – videćemo šta se dešava

© AP Photo / Dita AlangkaraRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2024
Pratite nas
Rafael Nadal, proslavljeni španski teniser, poražen je u četvrtfinalu turnira u Brizbejnu, a posle meča otkrio je da je osetio bol na istom mestu koje ga je mučilo u proteklih godinu dana.
Posle 349 Rafael Nadal se vratio na teren i izgledalo je kao da nije ni pravio pauzu zbog povrede. Međutim, samo u prva dva meča, a onda su počeli problemi u trećem kada je izgubio od Džordana Tompsona rezultatom 7:6, 6:7, 3:6.
„Bol je na istom mestu, ali osećam da je mišić u pitanju od umora. Prošle sezone je to bila tetiva i osećaj je bio potpuno drugačiji. Više sam osetio. Jedini problem je što je isto mesto, pa sam zabrinutiji nego inače“, rekao je Nadal.
Španac se nada da je bol došao samo zbog opterećenosti na koju nije navikao u prethodnih godinu dana.
„Nadam se da su mišić ’napunjeni’ posle nekoliko dana napora i veoma teškog meča. Već sam rekao da mi je cilj da budem konkurentan za nekoliko meseci. Tačno je da sam odigrao dva meča. Mnoge stvari mogu da se dogode mom telu posle godinu dana bez takmičenja. Nadam se da je samo mišić u tom predelu opterećen“, istakao je „Bik sa Majorke“.
Smatrao je i pre dolaska u Brizbejn da neće moći da osvoji titulu.
„Već sam rekao da nisam došao ovde da osvajam turnire. Došao sam da ponovo igram tenis i dam sve od sebe. Nadam se da ću se osećati bolje za nekoliko dana. Ako ne, uradiću testove. Videćemo šta se dešava“, poručio je Rafa.
Brizbejn je Nadalu trebalo da posluži kao priprema za Australijan open koji počinje 14. januara.
„Ono što je sada bitno je da sam uspeo da odigram tri meča u Brizbejnu. Moj rival je igrao dobro i moramo mu odati priznanje“, zaključio je Nadal.
Dejana Radanović i Nikola Ćaćić - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2024
SPORT
Od golgote do ostvarenja sna: Dejanino srce je oduševilo Srbiju – a Sputnjiku je otkrila životnu priču
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala