- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Parni valjak prošao u petoj brzini pored Krke i – dobio jednu dobru vest

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićPi Džej Dozir
Pi Džej Dozir - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2024
Pratite nas
Partizan je vidanje ranja posle poraza od Crvene zvezde pokušao da odradi protiv Krke u okviru ABA lige i na kraju je - uspeo. Košarkaši Željka Obradovića slavili su ubedljivo sa 96:76. Lak trijumf crno-belih. Dobra vest po crno-bele je povratak Uroša Trifunovića posle povrede.
Utakmica je bila rešena već u prvoj četvrtini posle koje su crno-beli vodili sa 30:14, a na poluvremnu je bilo 30 razlike - 59:29.
Posle toga je sve bilo puko odrađivanje posla.

Najefikasniji u sastavu Partizana bili su Tristan Vukčević sa 16, Frenk Kaminski sa 11, Bruno Kaboklo, Balša Koprivica i Džejlen Smit sa po 10 poena. Kod Krke, Jan Špan je postigao 15, Miha Cerkvenik i Džarijus Hamilton po 10 poena.

Partizan sad ima skor 11-4, koliko ima i Cedevita Olimpija posle pobede nad Crvenom zvezdom, koja ima skor 13-2 i drži prvo mesto. Krka je na učinku 3-12.
Pitanje pobednika se nije postavljalo već posle pet minuta igre, a Partizan je u nekoliko navrata vodio sa više od 30 poena razlike.
Trener Partizana Željko Obradović je rasporedio minutažu misleći na težak meč protiv Fenerbahčea u utorak, a konačno je posle oporavka od povrede zaigrao Uroš Trifunović, koji je za 14 minuta upisao pet poena.
Partizan u narednom kolu, 15. januara, gostuje Ciboni, pre toga ga očekuje duplo kolo Evrolige i dueli protiv Fenerbahčea i Makabija.
Standings provided by Sofascore
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2024
SPORT
Otac Aleksandra Mitrovića za Sputnjik: „Bilo je teško, moj sin je rođeni pobednik“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala