- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Posvećenost SPC deo identiteta Srba, raduju me puni pravoslavni hramovi

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2024
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je posvećenost Srpskoj pravoslavnoj crkvi deo karaktera srpskog naroda i njegovog identiteta i dodao da ga raduje to što su pravoslavni hramovi tokom praznika puni vernika.
”Badnje veče je jedno od najdivnijih i najlepših. Svima koji slave Božić želim sve najbolje, dobro zdravlje i uspeh. Da naše društvo u celini i Republika Srpska budu uspešni onoliko koliko svi želimo”, rekao je Dodik u Banjaluci, prenosi Srna.
Istakao je da je važno da se u pravoslavnim crkvama večeras na Badnje veče, ali i svih ovih dana okuplja veliki broj ljudi koji, kako je naveo, svoju veru doživljavaju na pravi način.
”Na ovaj način se čuva tradicija. Naši preci su vekovima isto ovo činili u gotovo nemogućim okolnostima”, rekao je Dodik.
On je poručio da je važno da se Badnje veče dočeka u miru i na “najlepši mogući način”.
”Da se posvetimo crkvi, a onda da u krugu porodica obeležimo božićne praznike na način na koji to naša tradicija nalaže”, rekao je Dodik.
Predsednik Republike Srpske je u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci prisustvovao večernjem bogosluženju, koje je služio vladika banjalučki Jefrem.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala