- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Junak Jokić o „najlakšem šutu“: „Znao sam da će ući“ /video/

© AP Photo / Loren ElliottNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2024
Pratite nas
Nikola Jokić koji je trojkom sa pola terena uz zvuk sirene izazvao muk u „Čejs centru“ u San Francisku, donevši pobedu Denver protiv Golden Stejta (130:127), izjavio je posle meča da su to najlakši šutevi, kao i da je znao da će lopta proći kroz obruč!
I nije slagao Jokić, pucao je i pogodio pravo u metu. I to u svakom smislu. Prvo, presudio je „ratnicima“ i izazvao šok i nevericu na licu Stefa Karija, a drugo, lepo je rekao da su takvi šutevi najlakši!?
Sigurno da će biti onih koji će pomisliti: "Šta priča ovaj", kako najlakši s pola terena, pa još uz zvuk sirene... Ali, treba sagledati stvari i iz drugog ugla. Jokić jeste preuzeo odgovornost, ali činjenica je da nije imao drugi izbor. On i njegov Denver nisu imali šta da izgube, zagarantovan produžetak, 3,6 sekundi pre kraja i jasno je da do koša nije mogao da stigne, pa je trojka s pola terena bila jedino moguće rešenje.
A, Jokić, ko Jokić. Hladan ko led i na visini zadatka!
„To je bila poslednja opcija u toj akciji. Samo sam šutnuo. Mislim da su takvi šutevi najlakši. Kada nemaš drugih opcija, mogućnosti. U stvari, kada osetim, pomislim: Oh, pogodiću ovo. Možeš da vidiš let lopte, jednostavno sam znao da će ući“, kratko i jasno je poručio heroj Denverove neverovatne pobede nad Golden Stejtom.
Podsetimo, šest minuta pre kraja meča domaćin je imao +18, da bi u finišu pri rezultatu 127:125 Somborac dvojkom i trojkom uz zvuk sirene obezbedio neverovatan trijumf Nagetsima.
Jokić je susret okončao sa 34 poena, imao je devet skokova i 10 asistencija.
„Zaista lepa pobeda i lep povratak za nas. Zaostajali smo 12 poena na tri minuta i 40 sekundi, ali nismo se predavali. Nismo odustajali, to je jedan od najboljih opisa ovog tima. Što se mene tiče, trudim se da čitam igru. Otkako sam stigao u NBA, tako sam i kod kuće u Srbiji igrao. Trudim se da pronađem otvorenog saigrača, ili ako sam ja slobodan da postignem koš. Srećan sam zbog ove pobede. Imali smo brojnih propusta u odbrani, ali smo popravili stvari u poslednjoj četvrtini, odigrali smo čvršće i bolje“, zaključio je Jokić, kog je sa 30 poena prartio Aron Gordon.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2024
SPORT
Zagrljaj Srba u Americi koji je obišao svet – učitelj prvi čestitao učeniku /video/
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2024
SPORT
Jokić trojkom s pola terena uz zvuk sirene srušio Golden Stejt /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala