- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Saldanja za Sputnjik: „Baka me meša sa Firminom, sanjam Arenu u Humskoj“

© Foto : FK Partizan / Miroslav TodorovićMateus Saldanja
Mateus Saldanja - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2024
Pratite nas
Čovek od reči i dela – Mateus Saldanja. Brazilac je nesumnjivo Partizanov „džekpot“ i najzaslužiji je što su crno-beli čudnovatim čudom ispred ljutog rivala na polusezoni. U intervjuu za Sputnjik, dvojnik Roberta Firmina, priznao je da ga i baka meša sa slavni(ji)m zemljakom, pričao je o ambicijama i šta mu je „beogradska želja“.
Bruno Kaboklo - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2024
SPORT
Partizanov Brazilac iz drugačijeg ugla za Sputnjik: „Odrastao sam na ulicama bez asfalta“
Stigao je dalekog Japana, iz Džef junajteda, Mateus Saldanja za 1,3 miliona evra i bilo je onih koji su s određenom dozom skepse posmatrali taj tranfser. Jer, bilo je dosta promašaja u prošlosti u oba tabora i jasno je da je teško nađi pouzdanog golgetera, pogotovo kada ekipa kuburi s rezultatima, a crno-beli su minule sezone završili na dalekom četvrtom mestu.
Ipak, pucali su i pogodili! Saldanja se ispostavio kao pun pogodak! Prvi je strelac Superlige sa 14 golova, a osmeh ne skida s lica. Uživa na terenu, s lakoćom rešava i najzamršenije situacije i u stilu najboljih devetki samo gol vidi, a posao napadača jeste da ne komplikuje, već da na najkraći i najbrži mogući način smesti loptu golmanu iza leđa. U mrežu...
U tom je i najbolji Mateus Saldanja, napadač iz Brazila koji neodoljivo podseća na bivšeg špica Liverpula Roberta Bobija Firmina.
Zato je Sputnjik i „otvorio“ ovaj novogodišnji intervju s pitanjem o neverovatnoj sličnosti sa Firminom koji je odlučio da napusti Evropu i pređe u Saudijsku Arabiju.
Firmino i ti ste kao braća blizanci, da li si do sada imao situacija u kojima su vas zamenili, pa si možda izvukao neku korist recimo iz toga, imao neku privilegiju?
„Ha, ha. Nisam se do sada našao u takvoj situaciji, ali. Biću iskren, moja baka kada gleda televiziju i kada je u toku utakmica vidi Firmina i viče: 'Eno ga moj unuk, moj Saldanja', ali joj onda objasne da to ipak nisam ja. Eto, i ona mi kaže da baš, baš ličimo. Nismo se još upoznali“.
Čest si gost na utakmicama košarkaša Partizana, kako si doživeo atmosferu u „Beogradskoj areni“?
„To je nešto fantastično, naježim se kad to vidim i osetim. Želja mi je, i san da tako nešto doživim i u Humskoj. Potrudićemo se da što pre bude taj trenutak“.
© Sputnik / Petar MilovanovićSaldanja i novinar Sputnjika
Saldanja i novinar Sputnjika - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2024
Saldanja i novinar Sputnjika
Da li se družiš sa Jagom dos Santosom iz Crvene zvezde, poznato je da si prijatelj sa Brunom Kaboklom iz KK Partizan?
„Da, da, kako da ne. Pa, mi smo Brazilci! Nas trojica smo neretko zajedno, pružamo podršku jedan drugom, bodrimo se. Nema veze što Jago igra za Crvenu zvezdu, pomažemo se i bodrimo. Imamo našu Vocap grupu i u njoj se zezamo i šalimo. Eto, ako Partizan pobedi Zvezdu u večitom derbiju zezaću ga“.
Možeš li da nam otkriješ šta si mu spremio, kakvu zvrčku?
„Ne smem to da vam otkrijem. Ali već sam smislio jednu šalu, pa ćemo videti“.
Kleo, Žuka, Leonardo... Brojni Brazilci ostavili su dubok trag u Humskoj i obeležili su istoriji slavnog kluba. Da li misliš da možeš da nastaviš tradiciju?
„Pričao sam sa Leonardom, on mi je rekao da ako budemo šampioni države da sve može da se promeni. Videćemo, za sada smo na dobrom putu“.
Kako i gde vidiš sebe u decembru 2024. godine?
„Ne razmišljam tako daleko, tako dugoročno. Fokusiran sam maksimalno na sadašnji trenutak. Na svaku sledeću utakmicu, dug je put do cilja“.
Kako u Brazilu izgledaju praznici, da li se slavi, jede i pije kao u Srbiji?
„Imamo zaista dobru hranu u Brazilu, kao i muziku. Veselimo se, uvek smo na okupu za praznike i uživamo u tom vremenu koje provedemo zajedno“, zaključio je Partizanov najbolji fudbaler intervju za Sputnjik, u kom je najavio gol u derbiju, što je i ispunio, čovek od reči i dela Mateus Saldanja.
Đirona - Sputnik Srbija, 1920, 04.01.2024
SPORT
„Sedmica“ za nastavak bajke – Đirona više nije hit, već „otrov“ za velike
Srđan Babić - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2024
SPORT
Sačuvao je obraz Srbiji, uživa u Rusiji i poručuje: Vidiću kapa dole, ali ja sam Srđan Babić!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala