- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sistem je zakazao i izbrisao Novaku dva Grend slema

© AP Photo / Manu FernandezNovak Đoković Srbija Italija Dejvis kup
Novak Đoković Srbija Italija Dejvis kup - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2024
Pratite nas
Rafael Nadal, proslavljeni španski teniser, posle 349 dana vratio se na teren, a pred njegov meč sa Dominikom Timom u Brizbejnu mediji su dobili informacije o tom duelu i to pogrešne. Jedan od podataka za Španca bio je da je izjednačen sa Novakom Đokovićem po broju Grend slem titula iako Srbin ima dve više.
Spektakularan meč odigrali su Rafael Nadal i Dominik Tim u prvom kolu turnira u Brizbejnu, a Španac je slavio posle dva seta.
Bio je to odličan povratnički meč osvajača 22 Grend slema koji ako pitate ATP ima isto trofeja koliko i Novak Đoković na najveća četiri turnira.
Naime, mediji su pred meč Španca i Austrijanca dobili podatke o obojici tenisera, a za Nadala je pisalo da deli rekord sa Novakom po broju Grend slemova.
„Nadal je izjednačen sa Đokovićem sa prvom mestu u istoriji sa najviše osvojenih Grend slem pehara, uključujući 14 trofeja na Rolan Garosu, poslednji put je osvojio turnir 2022. Godine i tako postao najstariji šampion sa 36 godina“, pisalo je na papiru.
Kako stvari stoje, ATP mesecima nije proveravao podatke s obzirom na to da srpski as ima 24 Grend slem titule i gotovo je neverovatno kako su to smetnuli sa uma.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.01.2024
SPORT
Srbija poražena u četvrtfinalu Junajted kupa: Novak zabrinuo – Natalija daleko od senzacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala