- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li je konačno došlo vreme za nešto veliko?

© AP Photo / Piotr HawalejSrbija - Norveška, rukomet, SP
Srbija - Norveška, rukomet, SP - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2024
Pratite nas
Godinama unazad očekuje se da muška rukometna reprezentacija Srbije konačno uradi nešto veliko. Nova prilika je pred vratima – Evropsko prvenstvo koje startuje 10. januara u Nemačkoj.
Sada već davne 2012. godine rukometaši Srbije su osvojili poslednju medalju, bilo je to srebro i to na domaćem terenu.
Od tada Srbija nijednom nije uspela da se plasira među deset najboljih ekipa na turniru i čini se da je sada došlo vreme za napredak.
Dolazak Tonija Đerone na poziciju selektora je konačno Srbiju približio modernim tokovima u rukometu, a pojavila se i plejada talentovanih igrača koji ideje iskusnog stručnjaka uspevaju da prenesu na teren.
Evropsko prvenstvo koje se igra od 10. do 28. januara u Nemačkoj je idealna prilika za to, naročito posle odličnih kvalifikacija.
Srbija je igrala u Grupi 2, zabeležila je pet pobeda na šest mečeva i sa druge pozicije, iza Norveške koja je imala bolju gol razliku, plasirala se na završni turnir.
Činjenica da je upravo favorizovana Norveška poražena u Novom Sadu daje razlog selekciji Srbije da se nada dobrom rezultatu u Nemačkoj.
Ipak, neće srpski tim imati lak posao, u prvoj fazi takmičenja smeštena je u Grupu C sa Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom.
Ni raspored nije išao Srbiji na ruku, najpre će ukrstiti koplja sa skandinavskom reprezentacijom, potom slede severne komšije, a za kraj crnogorski nacionalni tim koji, iako na papiru najslabiji rival, nikada nije bio za potcenjivanje.
Evropsko prvenstvo ćete moći da pratite uz Sputnjik sport.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala