- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Južnokorejski opozicioni lider uboden u vrat /video/

© Ha Kyung-minLider južnokorejske opozicione Demokratske partije Li Džae-mjung napadnut je danas tokom posete jugoistočnom lučkom gradu Busanu.
Lider južnokorejske opozicione Demokratske partije Li Džae-mjung napadnut je danas tokom posete jugoistočnom lučkom gradu Busanu. - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2024
Pratite nas
Lider južnokorejske opozicione Demokratske partije Li Džae Mjung, koji je tesno izgubio predsedničke izbore 2022. godine, uboden je nožem u vrat tokom posete jugoistočnom lučkom gradu Busanu, nakon čega je u svesnom stanju prevezen u bolnicu, a osumnjičeni napadač odmah uhapšen, prenosi južnokorejska agencija Jonhap.
Predstavnik Nacionalne univerzitetske bolnice Busan, gde je Li prevezen otprilike 20 minuta posle napada, rekao je da je opozicioni lider izboden nožem u vrat, ali da nije u životnoj opasnosti, kao i da je posle pružanja hitne pomoći i CT skeniranja heleikopterom prebačen u Seul, gde će biti operisan, piše Rojters.
Portparol Lijeve Demokratske stranke Kvon Čil Seung naveo je da je Liju oštećena jugularana vena, kao i da postoji opasnost da se stanje pogorša zbog mogućnosti krvarenja.

Kako se dogodio napad

Opozicionog lidera je oko 10.27, prema lokalnom vremenu, tokom odgovaranja na pitanja novinara posle obilaska gradilišta novog aerodroma u Busanu na ostrvu Gadok napao nepoznati muškarac i naneo mu povrede na levoj strani vrata.
Napadač, koji se pretvarao da je jedan od Lijevih pristalica, noseći papirnu krunu na kojoj je pisalo "Ja sam Li Dža Mjung", prišao je političaru tražeći autogram i zatim ga napao neidentifikovanim oružjem dužine između 20 i 30 centimetara, prema rečima očevidaca.
Li se srušio na zemlju, gde mu je jedna osoba pritisnula maramicu na vrat u pokušaju da zaustavi krvarenje.

Osumnjičeni za napad odmah uhapšen

Na video snimcima koji su kružili društvenim mrežama vidi se kako nekoliko ljudi juri i hvata osumnjičenog, starog između 50 i 60 godina, koji je uhapšen neposredno nakon napada.
Skup je obezbeđivalo više od 20 policajaca.
Tokom ispitivanja, osumnjičeni je odbio da se identifikuje ili da kaže motiv napada na opozicionog južnokorojeskog lidera.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala