- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kim Džong Un: Sukob na Korejskom poluostrvu sve bliži

© AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News ServiceLider Severne Koreje Kim Džong Un
Lider Severne Koreje Kim Džong Un - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2024
Pratite nas
Severnokorejski lider Kim Džong Un rekao je danas da je oružani sukob na Korejskom poluostrvu sve bliži.
On je istakao da je situacija na ivici oružanog konflikta i da bi do okršaja moglo da dođe u bilo kom trenutku, preneli su severnokorejski mediji.
Kim je to izjavio na susretu sa komandantima severnokorejske vojske u zgradi Centralnog komiteta vladajuće Radničke partije, navodi severnokorejska agencija KCNA.
Tokom sastanka, Kim je detaljno analizirao, kako se navodi, "kritično bezbednosno okruženje na Korejskom poluostrvu kako dolazi na ivicu oružanog sukoba kako odmiče vreme, kao i zbog prirode SAD i ostalih poteza neprijateljskih snaga", preneo je Jonhap.
"On (Kim) je rekao da situacija nalaže da se još više zaoštri mač, zbog bezbednosti i mira u Severnoj Koreji, i da se usavrši odgovor vojske", piše KCNA.
Kim je rekao i da "sukob može da se desi u bilo koje vreme".
"Što je korejska revolucija dinamičnije napredovala, to sve više američki imperijalisti i južnokorejska vojska očajnički pokušavaju da zaustave. Ukoliko se neprijatelj opredeli za vojnu konfromtaciju i provokaciju Severne Koreje, naša vojska treba da im zada smrtonosni udarac, da ih totalno uništi, koristeći najoštrije mere i potencijale, bez trunke oklevanja", dodao je Kim.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala