- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Britanski mediji: Evropa želi da produži sukob u Ukrajini najmanje do 2025. godine

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaVojna parada u Kijevu povodom Dana nezavisnosti Ukrajine
Vojna parada u Kijevu povodom Dana nezavisnosti Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2024
Pratite nas
Velika Britanija i zemlje kontinentalne Evrope žele da produže sukob u Ukrajini najmanje do 2025. godine kako bi uspele da povećaju proizvodnju oružja i nastavile da pružaju pomoć Kijevu bez obzira na stav SAD, piše list „Tajms“, pozivajući se na izvore u britanskoj vladi.
Kako se navodi, vojna obaveštajna služba Velike Britanije ne očekuje da će Rusija ili Ukrajina uspeti da naprave odlučujuću prekretnicu u sukobu 2024. godine.
„Ova godina neće doneti velike operativne uspehe. Postoji mala verovatnoća da dođe do velikog proboja“, rekao je izvor iz britanske Vlade.
Istovremeno, evropske zemlje nameravaju da povećaju kapacitete za proizvodnju u sferi odbrane kako sudbina sukoba u Ukrajini ne bi zavisila od ishoda predsedničkih izbora u SAD, odnosno ako Donald Tramp pobedi i „zavrne slavinu“ što se tiče finansiranja Ukrajine.
List takođe piše da Velika Britanija za sada ne može ništa da ponudi Ukrajini, pošto su zalihe oružja kraljevine iscrpljene. S tim u vezi, London se obratio Berlinu sa zahtevom da pruži vojnu pomoć Kijevu. Pored toga, britanske vlasti pregovaraju i sa drugim zemljama o isporukama naoružanja Ukrajini.
Kako se navodi u članku, zapadni zvaničnici smatraju da će komanda Oružanih snaga Ukrajine moći da zadrži teritorije i bez pomoći Vašingtona, ali da će u tom slučaju ofanzivne operacije biti osetno ograničene.
Takođe, izvor iz ukrajinskih vojnih krugova priznao je za „Tajms“ da je sve više stanovnika zemlje umorno od sukoba i da su počeli da govore o primirju, ali da uslovi za to ostaju neizvesni.
Pogledajte još:
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2024
RUSIJA
Putin: Brže ćemo se mi obračunati sa Zapadom, nego oni sa nama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala