- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Severna Koreja planira da u 2024. značajno ojača svoje vojne potencijale

© AP Photo / Wong Maye-ESevernokorejska interkontinentalna balistička raketa Hvasong-17
Severnokorejska interkontinentalna balistička raketa Hvasong-17 - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2023
Pratite nas
Severnokorejski lider Kim Džong Un saopštio je da će u narednoj godini njegova zemlja lansirati još tri vojna špijunska satelita, proizvesti više nuklearnog oružja i uvesti modernu, automatizovanu borbenu opremu bez ljudskih posada.
On je najavio značajno povećanje ukupne borbene gotovosti kako bi se Severna Koreja izborila sa neprijateljskim potezima koje predvode Sjedinjene Američke Države, preneli su danas severnokorejski državni mediji.
Kim je ovo rekao tokom ključnog sastanka vladajuće Radničke partije na kojem se postavljaju državni ciljevi za narednu godinu, sugerišući da će država nastaviti testiranje oružja kako bi se proširio vojni arsenal u razdoblju "umrtvljenih diplomatskih odnosa sa SAD".
Tokom petodnevnog partijskog zasedanja koje je završeno u subotu, Kim je ocenio da su neprijateljski potezi SAD i njihovih sledbenika protiv Severne Koreje ove godine bili bez presedana i da takvi potezi guraju Korejsko poluostrvo na ivicu nuklearnog rata, navodi novinska agencija KCNA, prenosi Tanjug.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala