- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Predstavljena poštanska marka sa likom Bate Živojinovića

© Tanjug / TARA RADOVANOVIĆPoštanska marka sa likom Bate Živojinovića
Poštanska marka sa likom Bate Živojinovića - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2023
Pratite nas
Pošta Srbije predstavila je danas poštansku marku sa likom glumca Velimira Bate Živojinovića.
V.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević izjavio je da je marka izdata na prelazu dve godine povodom dvostrukog jubileja - 50 decenija od ratnog filma "Sutjeska" (1973) i 55 godina od akcionog ostvarenja "Most" (1969), u kojima je Živojinović igrao.
Đorđević je ocenio da je svojim brojnim ulogama Živojinović (1933-2016) ostavio veliki trag u jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji i "zaslužio da dobije svoju poštansku marku".
Prema njegovim rečima, Živojinović je bio "veliki glumac", koji je bio posebno popularan u Kini, zahvaljujući pre svega filmovima "Most" i "Valter brani Sarajevo" (1972).
© Tanjug / TARA RADOVANOVIĆPoštanska marka sa likom čuvenog glumca Bate Živojinovića uručena je njegovoj unuci, Dini Živojinović.
Poštanska marka sa likom čuvenog glumca Bate Živojinovića uručena je njegovoj unuci, Dini Živojinović. - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2023
Poštanska marka sa likom čuvenog glumca Bate Živojinovića uručena je njegovoj unuci, Dini Živojinović.
Unuka čuvenog glumca Dina Živojinović je istakla da izdavanje marke pokazuje da se "prave vrednosti prenose iz generacije u generaciju" i da je to još jedan od načina da "čuvamo Batin lik i delo".
"Bata i svi ostali članovi porodice bi bili veoma zadovoljni da su sa nama, i od srca veliko hvala", poručila je Živojinovićeva, kojoj je Đorđević uručio marku.
Iz Pošte Srbije je istaknuto da je Živojinović "velikan filmske umetnosti", koga je na marki portretisao u odelu i leptir mašni kreator Pošte Srbije Miroslav Nikolić.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala