Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Na brdu iznad Kosovske Mitrovice proslavljeno postavljanje znaka terorističke OVK

© Sputnik / Teodor Anastasijevićarhivska fotografija
arhivska fotografija - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2023
Pratite nas
Na uzvišenju Crnuša u južnom delu Kosovske Mitrovice izvršena je „inauguracija“ znaka terorističke organizacije OVK (UČK na albanskom) koji je nedavno postavljen.
Ceremonija je održana u danu kada Albanci sa Kosova i Metohije obeležavaju takozvani dan boraca OVK, preneo je Radio KiM.
Gradonačelnik Južne Mitrovice Bedri Hamza poručio je da je zahvalan svima koji su, kako je kazao, doprineli slobodi Kosova, navodeći da postavljanje znaka predstavlja značajan projekat.
Hamza tvrdi da tzv. OVK ostaje najvažniji politički i vojni projekat za slobodu i nezavisnost takozvanog Kosova.
Obelisk sa slovima tzv. OVK postavljen je na uzvišenju Crnuša iznad Kosovske Mitrovice i to nedavno, kako se pretpostavlja. Građani severnog dela grada su ova tri crvena slova primetili pre skoro dve nedelje.
Brdo na kom su postavljena pripada opštini Južna Mitrovica gde većinski žive Albanci, ali je jasno vidljiv i iz severnog dela grada.
Na Crnuši je opština Južna Mitrovica još pre dve godine najavila dodelu 191 hektara zemlje za izgradnju baze tzv. kosovskih bezbednosnih snaga (KBS).
Na ovom brdu se nalazi poligon za vežbu, a početkom godine tzv. KBS imala je na njemu vežbu sa bojevim gađanjem, preneo je Tanjug.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala