- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Događaj godine – Đokovićevo krunisanje u Nadalovom „dvorištu“ /video/

© AFP 2023 / THOMAS SAMSONNovak Đoković
Novak Đoković  - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2023
Pratite nas
Na terenu pred kojim je postavljena statua najvećeg rivala, na podlozi koja mu najmanje odgovara, pred publikom koja ga ne voli Novak Đoković je podigao lestvicu i postao najbolji teniser svih vremena, osvojivši 23. Gren slem trofej.
Rolan Garos, jedini Gren slem turnir koji se igra na podlozi od šljake, nikada nije bio omiljen Đokoviću – samim tim mu je postao i neka vrsta ultimativnog cilja, koji je srpski teniser prvi put ostvario sada već davne 2016. godine.
Pet godina mu je trebalo da to ponovi, a treći trofej u Parizu pamtiće se zauvek jer je značio ostavljanje Rafaela Nadala na pehar razlike i novi rekordni 24. čime je sebi za vjek i vjekova stavio krunu najboljeg tenisera svih vremena.
Novak Đoković i Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2023
SPORT
Srbija nije mogla da zamisli bolji doček: Novak, tim i publika zajedno odbrojali do 2024. godine
Koliko simbolike ima u svemu, osvojio je rekordni 23. Gren slem trofej i to na stadionu ispred koga je postavljena Nadalova statua i to na turniru koji je Španac osvajao čak 14 puta?!
Posebno je fascinantan način na koji je to Đoković uradio, „počistio“ je Kaspera Ruda u tri seta pošto je prethodno savladao Karlosa Alkarasa i Karena Hačanova, Huana Pabla Variljasa, Alehandra Davidoviča Fokinu, Martona Fučoviča i Aleksa Kovačevića.
Turnir za pamćenje, momenat za istoriju i zasluženo najvažniji sportski događaj godine u izboru Sputnjik sporta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala