- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Četvoro povređenih u zemljotresu koji je pogodio BiH /video/

Seizmogram - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2023
Pratite nas
U jakom zemljotresu koji je sinoć pogodio područje oko Zenice u Bosni i Hercegovini povređene su četiri osobe, od kojih su dve zadržane u Kantonalnoj bolnici Zenica, izjavio je premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić.
"Nažalost, prijavljena su i četiri slučaja povređivanja građana, od kojih dvoje u Jelini, a troje građana su prijavili povrede usled obrušavanja građevinskog materijala sa zgrada i kuća. Dvoje povređenih je zadržano u Kantonalnoj bolnici Zenica", rekao je Pivić, prenosi portal Kliks.
Naveo je da je, prema informacijama Kantonalne uprave civilne zaštite, u mestu Ljubetovo zabeleženo obrušavanje crepa sa nekoliko kuća i obrušavanje jednog potpornog zida, a da je na putu M17 u Jelini došlo do odrona.
Pivić je rekao da su sve službe u pripravnosti i da prate stanje na terenu.
Nekoliko minuta nakon zemljotresa nestalo je struje u naselju Nemila, kao i u pojedinim mesnim zajednicama u samoj Zenici.
Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, jačina zemljotresa bila je 4.8 stepeni po Rihterovoj skali, a registrovan je u 21.43 sati.
Prema preliminarnim informacijama, epicentar zemljotresa bio je 10 kilometara severozapadno od Zenice, na dubini od osam kilometara.
Zemljotres se osetio i u Sarajevu, Banajluci, Tuzli, Doboju i drugim gradovima u BiH.
Podrhtavanje tla se osetilo i u Srbiji i Hrvatskoj.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala