- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Zločinački napad na Belgorod iz nemoći, odgovornima će goreti zemlja pod nogama

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusiej Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusiej Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2023
Pratite nas
Teroristrički napad na Belgorod i pogibija civila predstvalja "krvavi zločin banderovske kopiladi" iz nemoći da nešto promene na frontu, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Mi nismo oni. Mada, neki gad, kao što je Zelenski, spav i sanja da su naše Oružane snage pretvorile centar Kijeva u nešto poput Pojasa Gaze. Tada bi bilo lakše kamčiti novo oružje od svojih gospodara. U petak je ruska vojska nanela ogromu štetu vojnoj i drugoj infrastrukturi neonacističkog režima. Nastavićemo. A gadovima koji su izdali zločinačko naređenje će goreti zemlja pod nogama. Od zapada do istoka te teritorije koji još kontrolišu", napisao je Medvedev u postu na društvenoj mreži "V kontakte".

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je granatiranje Belgoroda "cinični i krvavi zločin" i da će svi izvršioci i nalogodavci zog zločina biti kažnjeni.
Istovremeno, predstavnik Rusije pri UN u Ženevi Genadij Gatilov izjavio je da je sramotno ćutanje visokog predstavnika UN za ljudska prava Folkera Turka. Prema njegovim rečima, Turk ne zaslužuje da obavlja tu funkciju.
Podsetimo, ukrajinske snage su ranije danas gađale Belgorod raketama "oljha" i iz višecevnih bacača raketa češke proizvodnje. Korišćena je zabranjena kasetna municija. U napadu je poginulo 14 osoba a 108 je ranjeno.
Kako je Rusija zapanjila Zapad pogledajte u emisiji „Prorok“:
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2023
RUSIJA
Iza napada stoji London: Rusija traži sednicu SB UN zbog terorističkog akta Ukrajine u Belgorodu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala