- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja u zemlji i ka graničnim prelazima

© AP Photo / Darko VojinovicGužva na graničnom prelazu Batrovci, arhivska fotografija
Gužva na graničnom prelazu Batrovci, arhivska fotografija - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2023
Pratite nas
Nevena Damjanović iz Auto-moto saveza Srbije rekla je da se poslednjeg vikenda ove godine očekuje saobraćaj pojačanog intenziteta ne samo unutar gradskih saobraćajnica već i na onim putevima koji vode i ka zimskim turističkim centrima.
„Poslednji praznični vikend u ovoj godini učiniće to da saobraćaj bude pojačanog intenziteta, i to ne samo unutar gradskih saobraćajnica već i na onim putevima koji vode i ka našim zimskim turističkim centrima“, rekla je Damjanović za Tanjug.
Ona je rekla da se posebno pojačan saobraćaj očekuje za dane vikenda i na graničnim prelazima.
„Preduzete su sve mere što se tiče naplatnih rampi, ubrzan je protok, saobraćaj se sad odvija bez zastoja kada su u pitanju granični prelazi trenutno se na najfrekventnijim putničkim terminalima ne čeka duže od 15 do 20 minuta, ali se očekuje i za dane vikenda da će biti promenljivo vreme zadržavanja pre svega na frekventnim prelazima Horgoš i Batrovci“, rekla je Damjanović.
Dodala je i da se pojačan intenzitet saobraćaja očekuje i na izlazu iz Srbije na prelazima sa Mađarskom, Bosnom, Crnom Gorom i Makedonijom.

AMSS upozorio vozače na oprez

Auto-moto savez Srbije pozvao je danas vozače da ranije krenu na put, budu tolerantniji i voze opreznije, kako bi se izbegle gužve i saobraćajne nezgode.
„U pretprazničnim danima najčešće se odlučujemo za sopstveni prevoz, a tada gužve u saobraćaju unutar gradova postaju veće, vreme putovanja se udvostručuje, a zastoji su zbog kvarova ili saobraćajnih nezgoda česti“, navodi se u saopštenju.
Trenutno je na autoputevima prisutan veliki broj vozila, ali i se očekuje i na putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala