- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Novogodišnji matine u Kolarčevoj zadužbini: Nagrade Bubiši Simiću i Mladenu Jaguštu

© Sputnik / Tatjana TrikićGala koncert Beogradske filharmonije pod dirigentskom palicom Zubina Mehte
Gala koncert Beogradske filharmonije pod dirigentskom palicom Zubina Mehte - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2023
Pratite nas
Kolarčeva zadužbina i ove godine organizuje Novogodišnji matine 31. decembra sa bogatim programomi brojnim gostima, a zvezda će biti Sava Vemić, višestruko nagrađivani operski pevač uspešne međunarodne karijere.
Kolarac je prošle godine počeo sa novogodšnjom proslavom u formi matinea koji je zamišljen kao ekskluzivan i elegantan novogodišnji program u skladu sa vrednostima koje neguje Zadužbina.
Ovogodišnji matine počinje u 16 časova, uz zvuke orgulja, koje se retko gde mogu čuti, i muziku od Baha do Bitlsa.
Kolarčeva zadužbina će tom prilikom dodeliti priznanja za trajni doprinos muzičkom životu Beograda, dvojici legendarnih umetnika, stogodišnjaka - zvezdi i pioniru jugoslovenske džez scene, Vojislavu Bubiši Simiću i čuvenom dirigentu Mladenu Jaguštu.
Nakon toga počinje koncert na kojem nastupa Kolarčev „Fly Me to the Moon Jazz Quintet“ sa pevačima i specijalnim gostima, dok zvezda večeri Sava Vemić u Beograd dolazi pravo sa najvećih svetskih operskih scena.
S obzirom da ovogodišnji matine nosi naziv „Fly Me to the Moon“, publika će slušat imuziku Kola Portera, Frenka Sinatre, Dina Martina i drugih.
Nakon koncerta, posetioce očekuje druženje u prostoru Kolarca, koji ove godine dekoriše umetnica Aleksandra Stratimirović (prošle godine je to bila Dragana Ognjenović) uz muziku di-džeja Marsha, ukusnu hranu i odličnu selekciju vina.
Laseri sa Kule Beograd - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2023
DRUŠTVO
Kako će Beograd dočekati Novu godinu: 50 događaja za sve generacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala