- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Održan dvanaesti protest koalicije SNP uz zastavu „Evromajdan Srbija“ /video/

© Tanjug / NEMANJA JOVANOVIĆProtest studenata
Protest studenata - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2023
Pratite nas
Pristalice koalicije "Srbija protiv nasilja" (SPN) održale su dvanaesti protest ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK), a završili su ga na raskrsnici Ulice Kneza Miloša i Birčaninove, gde grupa studenata blokira saobraćaj.
Saobraćaj koji je bio blokiran u delovima ulica Kralja Milana, Kneza Miloša i Nemanjine ponovo je pušten, osim na raskrsnici u Kneza Miloša, gde studentska blokada i dalje traje.
Na protestu se pored zastave Evropske unije vijorila i zastava na kojoj piše „Evromajdan Srbija“.
Nekoliko desetina studenata okupilo se ranije danas ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave gde su ponovili zahtev da se otvore birački spiskovi i blokirali saobraćaj na raskrsnici Ulice Kneza Miloša i Birčaninove.
Predstavnik grupe studenata Ivan Bjelić rekao je da je plan da studenti na toj raskrsnici puštaju muziku i organizuju program, a dodao je da će se jedino propuštati vozila Hitne pomoći.
Studenti su na raskrsnici montirali šatore, a doneli su i agregat, zvučnike, ćebad, montažne stolove..., jer nameravaju, kako su ranije najavili, da na ulici provedu 24 časa.
Ta grupa studenata poslala je pismo evropskim institucijama i drugim međunarodnim organizacijama u kome ih obaveštava o razlozima za protest, ali i o zahtevima koje imaju prema domaćim institucijama, ali i međunarodim telima. Od evropskih institucija zahtevaju da se ne prizna legitimitet izbora na svim nivoima, kao i iniciranje međunarodne istrage pod pokroviteljstvom OEBS-a, Saveta Evrope i institucija Evropske unije o izbornim nepravilnostima, koja bi dovela do uslova za neke buduće, kako su naveli, poštene i legitimne izbore.
Skup protiče mirno, a njemu prisustvuju predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ Zoran Lutovac i Aleksandar Jovanović Ćuta.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala