- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Stiže „superkam“: Rusija proizvela novi dron-kamikazu /video/

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Uđi u bazu fotografijaDron-kamikaza „superkam“
Dron-kamikaza „superkam“  - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2023
Pratite nas
U Rusiji su proizveli novi dron-kamikazu „superkam“ koji ima visok stepen zaštite od sistema za radioelektronsku borbu, izjavio je generalni direktor državne korporacije „Rosteh“ Sergej Čemezov.

„U kompaniji ‘Rosteh’ se proizvodi još jedan tip drona serije ‘superkam’. Postoje dve verzije bespilotne letelice za osmatranje i dron-kamikaza koji se testira i posmatraju se njegove tehničke karakteristike“, rekao je on.

Pojasnio je da je jedna od glavnih osobina dronova njihov visok stepen zaštite od sredstava za radioelektronsku borbu, kao i da ih je teško uhvatiti.
Ruski dronovi-kamikaze serije „lanset“ su se veoma dobro pokazali u zoni specijalne vojne operacije. Imaju visok stepen efikasnosti prilikom uništavanja ukrajinske vojske i tehnike. Grupni letovi ovih bespilotnih letelica se koriste za uništavanje ukrajinskih PVO sistema.
Ruska vojska u zoni specijalne vojne operacije koristi širok spektar dronova. Kako je ranije naveo ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, od početka specijalne vojne operacije ruska vojna industrija je povećala proizvodnju dronova za čak 17 puta.
Pogledajte i:
Dron-kamikaza Zala Lancet - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2023
RUSIJA
Ruski „lanset” će biti neuhvatljiv
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala