- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski tenk T-90M „proriv“ najbolji na svetu

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaTenk T-90M "proriv" u zoni specijalne vojne operacije
Tenk T-90M proriv u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2023
Pratite nas
Ruski osnovni tenk T-90M „proriv“ najbolji je tenk serijske proizvodnje na svetu, izjavio je generalni direktor državne korporacije „Rosteh“ Sergej Čemezov.
„U zoni specijalne vojne operacije su aktivni novi i modernizovani tenkovi T-90, kao i tenkovi T-72 i T-80 koji su veoma pouzdani u svim zadacima. Tenk ‘proriv’ je trenutno najbolji tenk na svetu koji se serijski proizvodi. On nadmašuje i mnoge tenkove sa Zapada, a to priznaju u zapadni eksperti“, rekao je on.
Ruski tenk T-90, osnovni borbeni tenk treće generacije, koji je naslednik T-72, i on je ozbiljno unapređen prethodnih godina. Poslednja njegova verzija je T-90M „proriv“ (proboj) koji je dobro zaštićen od konvencionalne municije, vođenog oružja i protivtenkovskih raketa. Naoružan je topom glatke cevi od 125 milimetara sa automatskim punjačem i mitraljezom od 12,7 milimetara kojim se upravlja daljinskim putem.
Fabrika „Uralvagonzavod“, koja je deo kompanije „Rosteh“, proizvodi nove partije T-90M i šalje u zonu specijalne vojne operacije. Poslednji primerci tenkova su dobili dinamičku zaštitu i dinamičkim elementima je pokrivena cela kupola tenka i korpus.
Pogledajte još:
Američki tenk M1A2 Abrams - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2023
VOJSKA I NAORUŽANJE
Američki „Abrams“ protiv ruskog T-90: Koji tenk je bolji i kakve su im uloge u Ukrajini /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala