- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Robot napao inženjera kompanije Tesla

CC BY 2.0 / Wikipedia/Steve Jurvetson / Fabrika za proizvodnju automobila Tesla
Fabrika za proizvodnju automobila Tesla - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2023
Pratite nas
Inženjera Tesle u fabrici ove kompanije u blizini Ostina u Teksasu navodno je napao robot 2021. godine, navodi se u izveštaju o incidentu. Robot je navodno žrtvi naneo otvorenu ranu na levoj ruci.
Svedoci su navodno primetili kako robot u fabrici Giga Teksas napada inženjera i hvata mu leđa i ruku, ostavljajući trag krvi na podu fabrike, navodi se u izveštaju o povredi iz 2021. godine podnetom okrugu Travis i saveznim regulatorima, u koji je "Dejli mejl" imao uvid, prenosi Independent.
Ovaj robot je inače dizajniran da rukuje sveže livenim aluminijumskim delovima automobila.
Inženjer je uspeo da se oslobodi robota nakon što je njegov kolega pritisnuo dugme za zaustavljanje. Nakon što je pušten, inženjer se navodno srušio na prostor namenjen prikupljanju otpadnog aluminijuma, ostavljajući za sobom trag krvi.
Ipak, kako se navodi u izveštajima, inženjer zbog ove povrede nije morao da uzme bolovanje, piše Independent.
Kompanija Tesla se suočava sa kritikama zbog načina na koji se bavi bezbednošću na radnom mestu i izveštavanjem o nezgodama. U fabrici Giga Teksas, podaci su pokazali veću stopu povreda u poređenju sa industrijskim prosecima.
U slučajevima teških povreda na poslu, taj odnos je bio jedan od svakih 26 radnika u fabrici Tesla Giga u Teksasu, u poređenju sa jednim od 38 radnika u drugim velikim američkim fabrikama automobila.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala