Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković: Kurti ponovo bezuspešno prebacuje loptu za neuspeh dijaloga Beogradu

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆPetar Petković
Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2023
Pratite nas
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ponovo bezuspešno pokušao da prebaci loptu za neuspeh dijaloga u polje Beograda, služeći se zamenom teza i obmanjivanjem javnosti jer je on taj koji krši sve dogovore i sporazume postignute u Briselu i ruši svaki pokušaj normalizacije odnosa.
Petković je naglasio da je kompletnoj međunarodnoj zajednici dobro poznato da je upravo on taj koji ni posle 11 godina ne želi da formira Zajednicu srpskih opština i jedini koji se od dijaloga "skriva u mišju rupu" jer zna da mora da ispuni preuzete obaveze.
Pojašnjava da u postignutim sporazumima jasno stoji ko piše Statut ZSO i kako on treba da izgleda, a da Kurti svoje "novogodišnje liste želja" može da piše nekom drugom, pošto očigledno "još uvek veruje u bajke".

"Kada se vrati u realnost, tamo će da vidi da ZSO treba da ima jasno definisane nadležnosti propisane u Sporazumu o opštim principima iz 2015. godine, kao i nedvosmislenu poruku predsednika Aleksandra Vučića koji je jasno rekao i predstavnicima međunarodne zajednice i kompletne javnosti gde su naše crvene linije i da nema ni priznanja takozvanog Kosova, niti članstva u Ujedinjenim nacijama ni agencijama i organizacijama UN. Zato neka Kurti prekine da veruje u braću Grim", rekao je Petković.

Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala